Οι διοργανωτές έδωσαν την Τετάρτη την άδεια να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες τριάθλου γυναικών και ανδρών, αφού οι τελευταίες εξετάσεις του νερού του Σηκουάνα έδειξαν χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων, τερματίζοντας τις ημέρες αβεβαιότητας σχετικά με το αν η κολύμβηση στο κέντρο του Παρισιού ήταν βιώσιμη μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Το τρίαθλο των ανδρών είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για την Τετάρτη, αφού ο ποταμός απέτυχε στα τεστ ποιότητας νερού.

Η είδηση ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη αποτέλεσε ανακούφιση για τις ομάδες και τους αθλητές, καθώς και για τις αρχές του Παρισιού που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους έναν κολυμβητικό Σηκουάνα ως μακροπρόθεσμη κληρονομιά των Αγώνων, με το τρίαθλο να αποτελεί μια πολύ δημόσια δοκιμή.

Οι αγώνες της Τετάρτης έλαβαν το πράσινο φως παρά τη βροχή που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι διοργανωτές λαμβάνουν την απόφαση με βάση την ανάλυση δειγμάτων ποταμού που ελήφθησαν την προηγούμενη ημέρα στις 5 π.μ. και μετά από συζητήσεις με εμπειρογνώμονες για τον καιρό, σύμφωνα με το Παρίσι 2024.

Οι βροχές ξεκίνησαν και πάλι γύρω στις 5:45 π.μ. την Τετάρτη, καθιστώντας τις συνθήκες του αγώνα πιο δύσκολες για το ποδηλατικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει μερικές απότομες στροφές και το ένα τέταρτο της διαδρομής σε λιθόστρωτους δρόμους.

Το τρίαθλο, το οποίο σχεδιάστηκε ως κεντρικό σημείο επίδειξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ξεκινά και τερματίζει στη γέφυρα Alexandre III και οδηγεί τους αθλητές κατά μήκος ενός τμήματος των Ηλυσίων Πεδίων και περνά από μνημεία, όπως το Musee d’Orsay.

Πενήντα πέντε γυναίκες που εκπροσωπούν 34 χώρες ξεκίνησαν τον αγώνα στις 8 π.μ., ενώ το αγώνισμα των ανδρών θα διεξαχθεί στις 10:45 π.μ., αμέσως μετά τον αγώνα των γυναικών.

Το Παρίσι έχει ξοδέψει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,52 δισεκατομμύρια δολάρια) δημόσιου χρήματος για υποδομές αποχέτευσης ώστε να περιοριστούν τα λύματα και να ελαχιστοποιηθεί η διαρροή τους στον ποταμό, και η δήμαρχος Anne Hidalgo έκανε μια βουτιά νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια προσπάθεια να πείσει τους αμφισβητίες ότι το νερό δεν θα τους αρρωστήσει.

Η απόφαση να αναβληθεί την τελευταία στιγμή ο αγώνας των ανδρών την Τρίτη είχε προκαλέσει οργή σε ορισμένους αθλητές.

Το στοίχημα ότι ο ποταμός θα ήταν αρκετά καθαρός για το τρίαθλο δεν ήταν ποτέ εγγυημένο ότι θα αποδώσει, καθώς η ποιότητα του νερού ποικίλλει ευρέως από μέρα σε μέρα, με τις βροχοπτώσεις να προκαλούν αύξηση των συγκεντρώσεων βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις, όπως το E. coli.

Διαβάστε ακόμη