Η Νοτιοανατολική Ευρώπη πλήττεται από έναν καύσωνα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου (109 βαθμούς Φαρενάιτ) σε ορισμένες περιοχές τις επόμενες πέντε ημέρες. Αυτή η αμείωτη ζέστη θέτει σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς οι νυχτερινές χαμηλές θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου (68 βαθμοί Φαρενάιτ) σε ορισμένα μέρη, δυσκολεύοντας τον οργανισμό να ανακάμψει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κλιματική αλλαγή θεωρείται υπεύθυνη για την αυξημένη συχνότητα και ένταση των καυσώνων. Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια έχουν πληγεί ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι. Ενώ οι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες στην Ελλάδα, η βόρεια Ιταλία έχει βιώσει σοβαρούς πλημμύρες, προκαλώντας διακοπές στις μεταφορές.

Αυτό το έντονο κύμα καύσωνα δημιουργεί ένα έντονο χάσμα σε όλη την Ευρώπη. Ενώ η Νοτιοανατολική Ευρώπη ψήνεται, αναμένεται το Ηνωμένο Βασίλειο και η βόρεια Γαλλία να παραμείνουν πιο δροσερές από το συνηθισμένο την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, προβλέπονται πιο ζεστότερες συνθήκες για το Λονδίνο προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη