Η Κίνα υπέστη άμεσες οικονομικές απώλειες ύψους 93,16 δισεκατομμυρίων γιουάν (12,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους λόγω φυσικών καταστροφών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πρόκειται για τη βαθύτερη απώλεια του πρώτου εξαμήνου που σχετίζεται με καταστροφές από το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του Υπουργείου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, καθώς η χώρα υπέστη πλημμύρες, ξηρασία και ακραίες θερμοκρασίες τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Η Κίνα αντιμετώπισε ψυχρές περιόδους και βαρύ χιόνι νωρίτερα μέσα στο έτος, έναν σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών στη βορειοδυτική περιοχή Σιντζιάνγκ, κατολισθήσεις σε νοτιοδυτικές περιοχές και πλημμύρες στον Κίτρινο Ποταμό και σε νότιες επαρχίες φέτος.

Τουλάχιστον 32,38 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν λόγω φυσικών καταστροφών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης της εξαφάνισης ή του θανάτου 322 ανθρώπων.

Περίπου 856.000 αντιμετώπισαν επείγουσα επανεγκατάσταση και 23.000 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ περίπου 3,17 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργειών επλήγησαν.

Ο αντίκτυπος στην οικονομία ήταν χειρότερος από την περσινή περίοδο, όταν η χώρα κατέγραψε απώλειες αξίας 38,23 δισεκατομμυρίων γιουάν και 95 άνθρωποι εξαφανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους.

Για το σύνολο του 2023, περίπου 48,76 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν λόγω φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με την περσινή έκθεση του υπουργείου.

Τα κονδύλια που διοχετεύονται στη διαχείριση των καταστροφών έχουν φθάσει τα 4,17 δισεκατομμύρια γιουάν μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με 546 εκατομμύρια γιουάν να διατίθενται τον περασμένο μήνα για τη γεωργική παραγωγή και την ανακούφιση από καταστροφές.

Διαβάστε ακόμη