Για τη χρηματοδότηση που κατευθύνεται στην ανακύκλωση, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm, στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης του ομίλου των Παραπολιτικών και της ΤΕΧΑΝ για την ημέρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, «πρέπει να συγχαρούμε τα νέα παιδιά που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μας, αν θέλουμε να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα πάντα. Από τις βασικές στρατηγικές που έχουμε δηλαδή και στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι το περιβάλλον και για αυτό στο ΕΣΠΑ 2021-’27 έχουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ που πάει σε δράσεις για την ανακύκλωση. Πολλές δράσεις βασίζονται πάνω στο πρόγραμμα ”περιβάλλον και κλιματική αλλαγή”. Είναι δράσεις ανακύκλωσης, υποστήριξης των δήμων για κάδους, έχουμε δράσεις για βελτίωση περιβαλλοντικών όρων σε περιοχές και περιφέρειες αλλά έχουμε και άλλα προγράμματα για τη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Γενικά η ανακύκλωση έχει μπει στη ζωή μας, έχουμε καθυστερήσει όμως τώρα τρέχουμε πάρα πολύ και νομίζω ότι το στοίχημα και η πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να ζούμε σε ένα περιβάλλον πιο φιλικό».

Ο κ. Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι «τρέχουν προγράμματα όπως το ”Κινούμαι Ηλεκτρικά” το οποίο είναι πολύ σημαντικό γιατί πλέον η ηλεκτροκίνηση είναι στη ζωή μας. Υπάρχουν επιδοτήσεις, έχουμε επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ταξί. Υπάρχει πρόγραμμα το οποίο τρέχει και το οποίο δίνει σημαντική στήριξη να αλλάξει ένας επαγγελματίας το ταξί του να πάρει ηλεκτρικό. Τρέχουν προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων και για τα νοικοκυριά, έχουμε πάρα πολλά προγράμματα 1 δισ. πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση είναι από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Αυγενάκη σχολίασε ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι καταδικαστέες. Αν ήταν υπουργός θα είχε εκπέσει ήδη, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να δώσει τις εξηγήσεις και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Είναι καταδικαστέα πράξη, δεν είναι αποδεκτή και έχει αποδείξει ο Κυρ. Μητσοτάκης το πώς βλέπει τέτοιες συμπεριφορές».

Διαβάστε ακόμη