Η Amazon αναπτύσσει ένα νέο πρότυπο για την επαλήθευση των αντισταθμίσεων άνθρακα, που ονομάζεται Abacus. Αυτό θεωρείται εναλλακτική λύση στο πρότυπο που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Ακεραιότητας για την Εθελοντική Αγορά Άνθρακα (ICVCM), το οποίο είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο που απαρτίζεται από ιδιωτικό τομέα και περιβαλλοντικές ομάδες αφιερωμένες στην επικύρωση των αντισταθμίσεων άνθρακα. Ο Bezos, ο ιδρυτής της Amazon, είναι σημαντικός χρηματοδότης του ICVCM, σύμφωνα με το Reuters.

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι το νέο πρότυπο της Amazon θα δημιουργήσει σύγχυση στην αγορά. Άλλοι πιστεύουν ότι το νέο πρότυπο θα μπορούσε να είναι συμπληρωματικό του υπάρχοντος και ότι υπάρχει χώρος για πολλαπλά πρότυπα στην αγορά.

Η αγορά για τις εθελοντικές αντισταθμίσεις άνθρακα είναι ακόμα σχετικά μικρή και υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένες αντισταθμίσεις μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές. Το νέο πρότυπο της Amazon περιλαμβάνει την απαίτηση για τους προγραμματιστές να δημοσιοποιούν δεδομένα σχετικά με το πόσο άνθρακα αποθηκεύουν τα έργα τους.

Χρειάζονται δύο έως τρία χρόνια για να μπορέσουν τα έργα να λάβουν την ετικέτα Abacus. Η Amazon δηλώνει ότι θα μπορούσε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές πιστώσεων άνθρακα, αλλά δεν θα τις χρησιμοποιήσει για να αντικαταστήσει τις προσπάθειες της εταιρείας να αποβιομηχανίσει τις δραστηριότητές της.

Διαβάστε ακόμη