Πρόταση χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αποκορώνου στη θέση “Αμπέλι” ή “Κάμπος” της Δημοτικής Κοινότητας Μάζας, υπέβαλε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή αποδεκτή λύση και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας τέτοιας εγκατάστασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, αποδέχθηκε και αποφάσισε ομόφωνα για τη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) και σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ένα σημαντικό βήμα προς την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και την προαγωγή της αειφορίας στον Δήμο μας. Καταφέραμε να δώσουμε οριστική λύση στο θέμα εξασφαλίζοντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης. Το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον και στις οικιστικές περιοχές, έχει επαρκή μέγεθος, είναι ελεύθερο από νομικές δεσμεύσεις και πληροί τις προϋποθέσεις όπως πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και οδική σύνδεση».

Ο συγκεκριμένος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση διαδικασιών ανακύκλωσης προάγοντας την περιβαλλοντική προστασία, με τα επόμενα να περιλαμβάνουν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδότηση, εύρεση χρηματοδότησης και την κατασκευή. Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου «Ο Δήμος παραμένει δεσμευμένος στην αειφόρο ανάπτυξη για τη διασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για όλους και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία όλων θα πετύχουμε τους στόχους μας για έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο Δήμο».

Στο μεταξύ, στο δήμο Χανίων συνεχίζονται οι εργασίες για ανάπλαση και βελτιστοποίηση της πρόσβασης, της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης και περιοχών περιαστικά αυτής. Από την ερχόμενη Δευτέρα, 01/07 ξεκινούν και οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε οδούς πέριξ του σχολικού συγκροτήματος της Αμπεριάς στο πλαίσιο του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων Δήμου Χανίων» και συγκεκριμένα στις οδούς: “Εμμανουήλ Μουντάκη, στο τμήμα από τη συμβολή με την Τσόντου Βάρδα έως τη συμβολή της με την Σωτηρίου Κροκιδά. Ρήγα Φεραίου, από τη συμβολή με τη Μανούσου Μανουσέλη έως τη συμβολή της με την Εμμανουήλ Μουντάκη και Παντελή Πρεβελάκη, στο τμήμα από τη συμβολής με την Εμμανουήλ Μουντάκη έως τη συμβολή με την Ευαγγέλου Χατζηαγγελή”. Το έργο της ανακατασκευής, το οποίο προβλέπει πλήρη ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο ‘Αη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά, κ.α. χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 4.000.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη