Σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις που αποτυπώνονται στο γράφημα, το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι χρειάζεται νέο και πιο αυστηρό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Επιπλέον, μόνο 1 στους 10 (10%) θεωρεί ότι η κλιματική αλλαγή δεν θα έχει επίδραση στη ζωή του, ενώ το 70% πιστεύει ότι απειλεί τη ζωή και την περιουσία του.

Το 50% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κλιματική κρίση είναι εφεύρημα των πλούσιων χωρών σε βάρος των φτωχών και το 25% πιστεύει ότι είναι ένα πρόβλημα, που δεν λύνεται.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το 93,3% των Ελλήνων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και το 61% ότι χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητο, ενώ το 92,2% δηλώνει ότι ανακυκλώνει.

Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι το 84,3% δηλώνει ότι έχει περιορίσει τη χρήση πλαστικού και το 65,5% ότι έχει περιορίσει τη χρήση του νερού.

Τέλος, το 53,7% δηλώνει ότι έχει ελαττώσει την κατανάλωση κρέατος και το 44,7% ότι συμμετέχει σε καθαρισμούς ακτών και αναδασώσεις.

Αναλυτικά το γράφημα

Διαβάστε ακόμη