Η κυβέρνηση των ΗΠΑ άνοιξε την Παρασκευή διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου για επιχορηγήσεις ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσουν τους μικρούς παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να παρακολουθούν και να μειώνουν το μεθάνιο από τις δραστηριότητές τους, ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης Μπάιντεν για την πάταξη των διαρροών του ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η χρηματοδότηση, η οποία διατίθεται μέσω του νόμου για το κλίμα που υπέγραψε η κυβέρνηση και ονομάζεται Νόμος για τη Μείωση του Πληθωρισμού, θα βοηθήσει ειδικά τους μικρούς φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες ανίχνευσης και μείωσης του μεθανίου. Θα είναι ανοικτή στη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ΜΚΟ, τις φυλές των ιθαγενών της Αμερικής και τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

Ορισμένοι μικρότεροι, ανεξάρτητοι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ είχαν αντιταχθεί σθεναρά στα νέα πρότυπα μεθανίου της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος που στοχεύουν σε εκατοντάδες χιλιάδες υφιστάμενες πηγές σε εθνικό επίπεδο, επειδή θα επιβάρυναν οικονομικά τα πηγάδια χαμηλής παραγωγής, καθώς και στο προτεινόμενο τέλος μεθανίου της Υπηρεσίας για τους παραγωγούς.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι η πηγή περίπου του ενός τρίτου των εκπομπών μεθανίου της χώρας και αποτελεί βασικό στόχο για την κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκαταλέγονται μεταξύ περισσότερων από 100 χωρών που έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου κατά 30% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2020. Τα πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου χαμηλής παραγωγής, τα οποία αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ, ευθύνονται για το ήμισυ του μεθανίου που εκπέμπεται από όλες τις περιοχές των πηγών των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του 2022.

Διαβάστε ακόμη