«Την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της μετατροπής Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Μονάδες Ανακύκλωσης Ανάκτησης (ΜΑΑ), υπογράμμισε ο κ. Δημήτρης Κονταξής, αντιπρόεδρος της Thalis, παρουσιάζοντας τους κρίσιμους άξονες για την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την αποσαφήνιση του κανονιστικού περιβάλλοντος, στο Συνέδριο «RHODES 2024 11th – International Conference on Sustainable Solid Waste Management», που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο LinkedIn ο κ. Κονταξής τόνισε την ανάγκη υποστήριξης «στη διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και οργανικού κλάσματος με οργάνωση και ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων συλλογής και την ενθάρρυνση επενδύσεων ανάκτησης και ανακύκλωσης κρίσιμων ρευμάτων όπως των πλαστικών». Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης δικτύων βιομηχανικής συμβίωσης και της δημιουργίας κυκλικών πόλεων.

Πριν μερικές μέρες, η Motor Oil ανακοίνωσε την πρόταση στην Ελλάκτωρ για την απόκτηση του 94% της Ηλέκτωρ επιβεβαιώνοντας τη βαρύτητα που έχει δώσει η Motor Oil στις δραστηριότητες της κυκλικής οικονομίας. Πριν, δύο χρόνια η Motor Oil προχώρησε στην εξαγορά του 100% της Thalis.

Διαβάστε ακόμη