Ο πρώιμος καύσωνας συνέπεσε με μια σειρά εξαφανίσεων και θανάτων τουριστών σε όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τους κινδύνους από την έκθεση στη ζέστη, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 55χρονος Αμερικανός βρέθηκε νεκρός στο ελληνικό νησί Μαθράκι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, ο τρίτος θάνατος τουρίστα μέσα σε μια εβδομάδα μετά από μια περίοδο ασυνήθιστα ζεστού καιρού.

Οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου (104 Φαρενάιτ) νωρίτερα αυτό το μήνα, την ώρα που ξεκίνησε η περίοδος των διακοπών σε όλες τις απομακρυσμένες παραλίες, τους αρχαίους τόπους και τα ορεινά μονοπάτια της Ελλάδας.

«Υπάρχει ένα κοινό μοτίβο – όλοι πήγαν για πεζοπορία εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών», δήλωσε στο Reuters ο Πέτρος Βασιλάκης, εκπρόσωπος της αστυνομίας για το Νότιο Αιγαίο.

Η σορός του Βρετανού τηλεπαρουσιαστή Michael Mosley βρέθηκε στο νησί της Σύμης στις 9 Ιουνίου, μετά από τετραήμερη επιχείρηση έρευνας με αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκάφη. Είχε κάνει έναν περίπατο μόνος του σε υψηλές θερμοκρασίες πριν εξαφανιστεί.

Η αστυνομία δεν κοινοποίησε την ταυτότητα του νεκρού Αμερικανού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε κοντά σε παραλία στο Μαθράκι την Κυριακή. Μεταφέρθηκε στο νησί της Κέρκυρας όπου θα διενεργηθεί νεκροψία, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ένας 74χρονος Ολλανδός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο νησί της Σάμου το Σάββατο και δύο πεζοπόροι βρέθηκαν νεκροί στην Κρήτη στις 5 Ιουνίου.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν επίσης δύο Γαλλίδες, ηλικίας 73 και 64 ετών, στο νησί της Σικίνου και έναν 59χρονο Αμερικανό αστυνομικό στην Αμοργό.

«Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο επιχειρήσεις έρευνας σε άλλα νησιά. Έχουν αναπτυχθεί αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές με τη συνδρομή ενός drone και ενός σκύλου διάσωσης», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.

Διαβάστε ακόμη