Χρειάζονται λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τους ωκεανούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας σε μεγάλα βάθη και της προμήθειας της αλυσίδας εφοδιασμού, ώστε να βοηθηθούν οι εταιρείες να κάνουν επενδύσεις που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της βιοποικιλότητας, δήλωσε την Παρασκευή μια ομάδα εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το Reuters.

Οι κορυφαίοι επενδυτές BNP Paribas Asset Management, Federated Hermes Limited, Robeco, Mirova και Storebrand Asset Management επισήμαναν τα κενά δεδομένων σε τομείς από την εξόρυξη σε βαθιά θαλάσσια ύδατα έως τη ναυτιλία, το υπεράκτιο πετρέλαιο και φυσικό αέριο και τα λιμάνια.

Δήλωσαν ότι η υψηλότερη ποιότητα των δεδομένων που σχετίζονται με τους ωκεανούς είναι ζωτικής σημασίας για τους επενδυτές προκειμένου να κατανοήσουν τις εξαρτήσεις, τις επιπτώσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, καθώς οι χώρες ενεργούν για την εφαρμογή μιας διεθνούς συμφωνίας-ορόσημο το 2022 για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η συμφωνία για την προστασία του 30% των εδαφών και των εσωτερικών υδάτων του πλανήτη, των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών μέχρι το 2030 είναι ένα κρίσιμο εγχείρημα, καθώς οι ωκεανοί αποτελούν το μεγαλύτερο οικοσύστημα, καλύπτοντας το 71% του πλανήτη, περιλαμβάνοντας 1-2 εκατομμύρια είδη και παρέχοντας οικονομική αξία 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

«Για να βοηθηθούν οι επενδυτές να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να επενδύσουν σε εταιρείες και δραστηριότητες που προκαλούν ή επιλύουν αυτή τη σημαντική βλάβη στη βιοποικιλότητα των ωκεανών και να κατανείμουν τα κεφάλαια με τρόπο που να παρέχει λύσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας, τα αξιόπιστα δεδομένα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσαν οι επενδυτές.

Είπαν ότι δείκτες επιδόσεων, όπως η παρακολούθηση της αλλαγής της χρήσης της θάλασσας ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επενδυτές να κατανοήσουν τη συμμόρφωση των εταιρειών με τους κανονισμούς.

Άλλα δεδομένα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την προμήθεια της αλυσίδας εφοδιασμού, περισσότερο τοπικό πλαίσιο γύρω από τα ταξίδια σε διαδρομές της Αρκτικής και τις αλιευτικές δραστηριότητες σε ανοικτές θάλασσες, δεδομένα θέσης και ιδιοκτησίας για πλοία, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και επεξεργαστές ψαριών.

Διαβάστε ακόμη