Η επίτευξη του στόχου της Γερμανίας για σημαντική μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 θεωρείται απίθανη, σύμφωνα με κυβερνητικό συμβουλευτικό συμβούλιο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη δήλωση του υπουργού Κλίματος της χώρας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters.

Το Εξειδικευμένο Συμβούλιο για τα Κλιματικά Θέματα κατηγορεί τους τομείς των μεταφορών και των κατασκευών για την υστέρηση στη μείωση των εκπομπών. Ακόμη και με τον πρόσφατα εισαχθέντα, πιο ευέλικτο νόμο για την προστασία του κλίματος, η Γερμανία αναμένεται να μην πετύχει τους στόχους της. Αυτό εγείρει ανησυχίες για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου της χώρας για κλιματική ουδετερότητα έως το 2045.

Το συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο νέος νόμος για το κλίμα προσφέρει κάποια ελευθέρια στους τομείς που δεν αποδίδουν. Ο νόμος αναθέτει την ευθύνη για τη σύνταξη αυστηρότερων μέτρων σε ολόκληρη την κυβέρνηση, χωρίς να αναθέτει σαφή ηγεσία.
Η Γερμανία δεσμεύεται επίσης από τους στόχους μείωσης των εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μη επίτευξη αυτών των στόχων μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ ή στην ανάγκη αγοράς πρόσθετων δικαιωμάτων εκπομπών.

Διαβάστε ακόμη