Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει τις πρώτες οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις αγορές άνθρακα. Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη για όσους βλέπουν τις αντισταθμίσεις άνθρακα ως τρόπο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αντισταθμίσεις άνθρακα είναι πιστώσεις που αντιπροσωπεύουν έργα που μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αγοράσουν αυτά τα πιστωτικά για να αντισταθμίσουν τις δικές τους εκπομπές. Οι νέες οδηγίες θα επικεντρωθούν στη διασφάλιση ότι οι αντισταθμίσεις άνθρακα αντιπροσωπεύουν πραγματικές, μετρήσιμες μειώσεις των εκπομπών. Θα τονίσουν επίσης ότι οι αντισταθμίσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τρόπος αποφυγής της μείωσης των εκπομπών μιας εταιρείας.

Ο απολογισμός έχει καλωσοριστεί από υποστηρικτές των αγορών άνθρακα, οι οποίοι λένε ότι μπορούν να οδηγήσουν σε επενδύσεις σε έργα καθαρής ενέργειας. Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι αντισταθμίσεις μπορεί να είναι αναποτελεσματικά και ακόμη και επιβλαβή αν δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικές μειώσεις των εκπομπών.

Η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να υιοθετήσει τις αγορές άνθρακα είναι ενδεικτική της αυξανόμενης σημασίας της χρηματοδότησης για το κλίμα. Ο νόμος περί μείωσης του πληθωρισμού του 2022, που ψηφίστηκε το 2022, περιλάμβανε νέα κίνητρα για έργα δέσμευσης άνθρακα και διευκόλυνε την εμπλοκή των αγροτών και των ιδιοκτητών δασών στις αγορές άνθρακα.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αναμένεται να ενθαρρύνουν περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στις αγορές άνθρακα. Η ελπίδα είναι ότι αυτό θα οδηγήσει σε δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις σε έργα καθαρής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη