Πέντε ακτιβιστές από την ομάδα εκστρατείας της Greenpeace ανέβηκαν σε ένα κτίριο κοντά στα κεντρικά γραφεία της TotalEnergies στο Παρίσι την Παρασκευή και ξεδίπλωσαν ένα πανό που επέκρινε τη στρατηγική της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν στο σημείο.

Η Greenpeace αντιτίθεται στη συνέχιση των ερευνών της Total για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, παρά την «κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε εκπρόσωπος της Greenpeace στο Reuters.
Το πανό περιελάμβανε μια μεγάλη φωτογραφία του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Total, Πατρίκ Πουγιάν κάτω από έναν τίτλο «Καταζητείται» (Wanted).

Το βράδυ της Πέμπτης είχαν ήδη υψωθεί φράγματα γύρω από τις εισόδους των γραφείων της Total στη συνοικία La Defense του Παρισιού, ενώ οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν από το σπίτι τους την Παρασκευή.

Οι ακτιβιστές και οι επενδυτές με επίκεντρο το κλίμα έχουν αυξήσει την πίεση στις κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, εκτροχιάζοντας συχνά τις συνεδριάσεις των μετόχων.

Οι μέτοχοι της Total πρόκειται να ψηφίσουν αργότερα για το αν θα εγκρίνουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Total όσον αφορά τους στόχους της για τη βιωσιμότητα και το κλίμα για το 2030.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται επίσης ψηφοφορία για την επανέγκριση του Πουγιάν για άλλη μια τριετή θητεία, με ορισμένους επενδυτές να παροτρύνουν την αντιπολίτευση να διαμαρτυρηθεί για αυτό που θεωρούν ότι δεν δίνεται επαρκής προσοχή στις κλιματικές ανησυχίες.

Διαβάστε ακόμη