Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μόδας, πραγματοποιεί το διήμερο, «Sustainable Fashion Fair», το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου – και τις 2 ημέρες από τις 12.00 μ έως τις 21.00 – σε συνεργασία με το Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28 Ψυρρή.

Στόχος της εκδήλωσης είναι, να αναδείξει τη σημασία της βιώσιμης μόδας, αλλά και τις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν, φιλικά προς το περιβάλλον, ρούχα και αξεσουάρ.

Δύο ημέρες με: διαδραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολή ταινιών και ένα market με μια μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, το Sustainable Fashion Fair, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «EcoFashionEU – Promoting the sustainability of small and medium textile and fashion manufacturers», το οποίο υλοποιεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Η εκδήλωση

Η είσοδος στο market και στις δράσεις είναι δωρεάν. Ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα από 30 μάρκες και να επιλέξουν ανάμεσα σε ποικιλία σχεδιαστών ρούχων όπως τα παρακάτω:

Hallelujah, Keeklos, LoveCuts, Christiana Vardakou Atelier, It’s a shirt, Convertart, FG Fashion Designer, Pepper Vally, Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει, Mary Stasini, Oratia Organic Underwear, Daphne Alex, Eating the Goober, και Valasi. Επίσης, θα υπάρχουν χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ από τα brands Apiliotis Jewelry, Amalthea Athens, Print Silk, Fibra Fibra & Fingerprint, ενώ θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι ακόλουθες εταιρείες με είδη σπιτιού: Handmade by M. Και Tsakonika Ifanta.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η μάρκα Pico, θα παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποτυπώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα, ή αυτό κάποιου αγαπημένου προσώπου σε ένα σεβαλιέ δαχτυλίδι ή σε ένα κρεμαστό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 2ημέρου έχει ως εξής:

  • Σάββατο 20/04, 18.00 | Προβολή ταινίας Traceable της Jennifer Sharpe, 2014, διάρκεια: 1h 07. To Traceable, είναι ένα ντοκιμαντέρ, που πραγματεύεται το θέμα της ιχνηλασιμότητας ενός ενδύματος στη γρήγορη βιομηχανίας της μόδας. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ του 2014, που αναδεικνύει την αποσύνδεσή μας από την αλυσίδα παραγωγής ρούχων. Πού, πώς και ποιοι φτιάχνουν τα ρούχα μας; Μέσω συνεντεύξεων με ειδικούς του κλάδου, με την παράλληλη καταγραφή του ταξιδιού της σχεδιάστριας Laura Siegel στην Ινδία, η ταινία εξερευνά τις σχέσεις μας με τις κοινότητες που πλήττονται από τα ρούχα που καταναλώνουμε. H ταινία, θα προβληθεί στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.
  • Κυριακή 21/04, 16.00 – 18.00 | Εργαστήριο υφαντικής, από την Χρύσα Γεωργίου με το project Υφαίνειν.
  • Κυριακή 21/04, 18.00 | Προβολή ταινίας Fashion Reimagined της Becky Hutner, διάρκεια: 1h 40, με αγγλικούς υπότιτλους. H ταινία, ακολουθεί τη διαδρομή της Amy Powney, κόρη ακτιβιστών/τριών για το περιβάλλον, από το περιθώριο στο κέντρο της βιομηχανίας μόδας, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει μια συλλογή ρούχων που θα είναι ηθική και βιώσιμη σε όλα της τα στάδια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου το History Line μέσα από το συνεχιζόμενο εργαστήριό του και χρησιμοποιώντας τα παιδικά βιβλία ιστορίας και ενδυματολογίας του, θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους, να κατανοήσουν παίζοντας την μοναδικότητα της ιστορικής ενδυμασίας.