Πιστή στον στόχο της που αφορά τη δημιουργία μια βιώσιμης πόλης παραμένει η Dimand, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων συνεχίζει να δημιουργεί πράσινους χώρους γραφείων αλλά και να επανατοποθετεί στον χάρτη τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, παλιές βιομηχανικές περιοχές, μέσω της ανάπλασής τους, δίνοντάς τους ξανά ζωή και αξία.

Την «πράσινη» κατεύθυνση που ακολουθεί η Dimand, τόνισε προ ημερών για ακόμη μια φορά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος δηλώνοντας το εξής: «Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να κάνουμε τα αστικά μας κέντρα πιο βιώσιμα, καθώς θέλουμε να βοηθήσουμε στην αναγέννηση κάθε παραγκωνισμένης περιοχής, που έχει όμως σημαντικές υπεραξίες και γι’ αυτό προχωράμε στις αστικές αναπλάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούνιο θα παραδοθεί ο «πράσινος» Πύργος του Πειραιά. Ένα έργο «ορόσημο» για την εταιρεία, καθώς εκτός του ότι αναβαθμίζει σημαντικά όλη την περιοχή, το εν λόγω κτίριο που φτάνει τα 88 μέτρα θα πιστοποιηθεί κατά το διεθνές πρότυπο LEED και κατά WELL (πρότυπο που αφορά στην υγεία και ευεξία των χρηστών του κτιρίου), ενώ η παλιά όψη του απομακρύνθηκε και ανακυκλώθηκε σε ποσοστό 99%. Αυτό σημαίνει πως όλα τα αλουμίνια, οι μεταλλικοί σκελετοί και τα τζάμια, διαχωρίστηκαν, εστάλησαν για επεξεργασία και μέρος αυτών επέστρεψε ως καινούργιο υαλοστάσιο στον πύργο.

Παράλληλα, η Dimand προχωρά και την κατασκευή των Δικαστηρίων του Πειραιά, για τα οποία στοχεύει σε πιστοποίηση LEED στη βαθμίδα Gold. Αναλυτικά, ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη κατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος είναι τέτοια ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η δημιουργία και η λειτουργία αυτού με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ενεργειακής κλάσης Α+ κατ’ ελάχιστο. Ειδικότερα, έχει σχεδιασθεί ώστε να έχει ενεργειακή κατανάλωση τουλάχιστον 20% χαμηλότερη από τα κατώτατα όρια που έχουν οριστεί για την κατασκευή κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (NZEB).

Στον τομέα των γραφείων σε αυτήν τη φάση, μέσα στο 2024 θα παραδοθεί το πράσινο γραφειακό συγκρότημα της PWC. Το συγκρότημα θα αναπτύσσεται σε δύο κτιριακούς όγκους, με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας και στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold. Παράλληλα, μέχρι το Σεπτέμβριο η Dimand θα έχει ολοκληρώσει και το HUB26 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος, που πρόκειται να μεταμορφώσουν τη Δυτική Πύλη της πόλης.

Πράσινη θα είναι και η ταυτότητα του συγκροτήματος που θα πάρει τη θέση του παλιού εργοστασίου της Softex στο οικόπεδο των 49.340 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Χαρτεργατών, Ιερά Οδός και Αγίου Πολυκάρπου στην περιοχή του Βοτανικού. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, θα αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα μεικτών χρήσεων, σύμφωνα με τα πρότυπα του πιστοποιητικού LEED για βιοκλιματικά κτίρια υψηλής ενεργειακής κλάσης.