Στις 29 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στην προκήρυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για την πλήρωση των θέσεων ενός αντιπροέδρου για τον κλάδο Αποβλήτων και πέντε μελών για τους κλάδους Αποβλήτων και Υδάτων της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Πρόκειται για ακόμα ένα προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης που πρέπει να καλύψει το ΥΠΕΝ αφού μέσα στη φετινή χρονιά η ΡΑΑΕΥ πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική.

Τα μέλη της ΡΑΑΕΥ προτείνονται από κοινού από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύστερα από προκήρυξη που δημοσιεύεται σε τέσσερις, τουλάχιστον, ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η πρόταση υποβάλλεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία γνωμοδοτεί επ’ αυτής. Η κατανομή των πέντε μελών στους κλάδους Αποβλήτων και Υδάτων της ΡΑΑΕΥ, τα οποία διορίζονται με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, λαμβάνει χώρα με απόφαση της Ολομέλειας ΡΑΑΕΥ, ανάλογα με την εξειδίκευση ενός εκάστου. Η θητεία όλων των μελών είναι πενταετής.

Κανένα μέλος της ΡΑΑΕΥ δεν μπορεί να υπηρετήσει για περισσότερες από δύο θητείες. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα μέλη της ΡΑΑΕΥ απαγορεύεται να είναι εταίροι, μέτοχοι, μέλη διοικητικού συμβουλίου, διαχειριστές, υπάλληλοι, τεχνικοί ή άλλοι σύμβουλοι ή μελετητές σε επιχείρηση ή νομικό πρόσωπο που υπάγεται άμεσα ή έμμεσα στον έλεγχο και την εποπτεία της ΡΑΑΕΥ.