Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Σλοβενίας, η Petrol Group, υπέγραψε μια πενταετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας της Ελβετίας, την Axpo, αναφέρει το Ceenergy News. Η πενταετής συμφωνία, η πρώτη του είδους της για την Petrol στη Σλοβενία, θα εξασφαλίσει στην εταιρεία αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους επιχειρηματικούς πελάτες της από το 2026 έως το 2030. Η αγορασθείσα ενέργεια θα στηρίξει τις βασικές δραστηριότητες της Petrol και θα χρησιμοποιηθεί για τη μακροπρόθεσμη παροχή ενέργειας στους επιχειρηματικούς της πελάτες.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, η Petrol Group θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σταθερή μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας, παρέχοντας έτσι πιο προβλέψιμο κόστος στους επιχειρηματικούς της πελάτες. Η συμφωνία με την Axpo περιλαμβάνει την επιλογή αγοράς Εγγυήσεων Προέλευσης (GoOs) για ηλιακή, αιολική ή υδροηλεκτρική ενέργεια από οποιοδήποτε κράτος μέλος του Συνδέσμου Εκδοτικών Φορέων (AiB).

«Η Petrol Group παραδίδει περίπου 3 τεραβατώρες (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές ετησίως, εκ των οποίων περίπου 2,1 TWh σε επιχειρηματικούς πελάτες», δήλωσε ο Marko Bregar, Εκτελεστικός Διευθυντής Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Petrol. «Στην Petrol, επιδιώκουμε διαρκώς να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας στη Σλοβενία και σε άλλες αγορές όπου είμαστε παρόντες. Ως ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στον επιχειρηματικό τομέα της Σλοβενίας, κατανοούμε ότι οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις, όπως τα PPAs, προσφέρουν σταθερό και προβλέψιμο κόστος ενέργειας στους πελάτες μας. Αυτό αποδείχθηκε κρίσιμος παράγοντας κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και της απότομης αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά. Με την αγορά Εγγυήσεων Προέλευσης (GoOs) για ολόκληρη την περίοδο της προμήθειας, οι επιχειρηματικοί πελάτες μπορούν, εκτός από το να εξασφαλίσουν μια μακροπρόθεσμη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, να μειώσουν σημαντικά το ανθρακικό τους αποτύπωμα, ευθυγραμμιζόμενοι με τους στόχους ESG τους.»

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Petrol, μία από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες της Σλοβενίας», πρόσθεσε ο Philip Schmid-Lossberg, Ανώτερος Στελέχης Ανάπτυξης στην Νότια-Ανατολική Ευρώπη στην Axpo. «Η μακροπρόθεσμη συμφωνία θα παρέχει στην Petrol σταθερή παροχή ενέργειας και προστασία από τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η Axpo διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των PPAs και στη διαχείριση κινδύνου, που μας επιτρέπει να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις στους συνεργάτες μας. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της αξιοπιστίας και της προβλεψιμότητας στους απαιτητικούς καιρούς που ζούμε.» Με αυτή τη συμφωνία, η Petrol Group εδραιώνει τον ρόλο της ως αξιόπιστος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή και συνεχίζει να θέτει υψηλά πρότυπα στον τομέα της παροχής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη