Δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα θέματα ενέργειας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, πράγμα μάλλον αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι έχει θητεύσει ως Υπουργός Ενέργειας στο παρελθόν, ενώ με το ίδιο αντικείμενο έχει ασχοληθεί και από τα πανεπιστημιακά έδρανα, ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ένα από τα ραντεβού του τις προηγούμενες ημέρες ήταν με τον νέο (προτεινόμενο) Επίτροπο Ενέργειας και Στέγασης Νταν Γιόργκενσεν, τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του, όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης σε ανάρτησή του στο LinkedIn. O Δανός πολιτικός αναφέρθηκε στις αρμοδιότητές του και την ανάγκη για στενή συνεργασία Επιτροπής και Ευρωκοινοβουλίου την επόμενη 5ετία, ενώ ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθεσε υπόψιν του τα σοβαρά προβλήματα με τις τιμές ενέργειας στην Ελλάδα και ζήτησε να υπάρξει ανάλυση για τις αιτίες, καθώς και πρωτοβουλίες αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε επίσης στον αυξημένο γεωπολιτικό ρόλο που έχει αναλάβει η Ελλάδα από την περίοδο 2010-2014, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ελληνικού ενδιαφέροντος αγωγούς και δίκτυα στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα ενεργειακά του «διαπιστευτήρια», άλλωστε, είχε επιδείξει ο κ. Μανιάτης και κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση της Ενεργειακής  Ένωσης, όπου είχε αναφερθεί και πάλι στο θέμα των υψηλών τιμών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που συναρτάται και με την αύξηση της ενεργειακής φτώχειας.

Διαβάστε ακόμη