Η διοίκηση της Termoelectrica, ενός σημαντικού παραγωγού ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στη Μολδαβία, ανακοίνωσε ότι φιλοξένησε συνάντηση με την εταιρεία OECC από την Ιαπωνία, κατά την οποία συζήτησαν πιθανά έργα και έναν Μηχανισμό Κοινών Πιστώσεων (JCM), με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αναφέρει το Ceenergy News.

Ο JCM είναι ένας διεθνής μηχανισμός που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ συμμετεχόντων χωρών για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της εφαρμογής σύγχρονων και βιώσιμων τεχνολογιών. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, αναλύθηκαν καινοτόμες λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Termoelectrica για τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών και τη συμβολή στους περιβαλλοντικούς στόχους της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, ανέφερε η εταιρεία.

Μέλη της OECC επισκέφθηκαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Sursa, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής θερμικής ενέργειας. Αυτή η επίσκεψη παρείχε πρακτική γνώση της υποδομής και των επιχειρησιακών διαδικασιών της Termoelectrica, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της αποδοτικότητας. Ο κ. Iurie Razlovan, προσωρινός Γενικός Διευθυντής της Termoelectrica, εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία, εκτιμώντας το ενδιαφέρον που έδειξε η OECC για τον τομέα της θερμικής ενέργειας στη Μολδαβία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να αναπτύξουμε διεθνείς συνεργασίες που θα στηρίξουν τη μετάβασή μας σε πιο φιλική προς το περιβάλλον και αποδοτική για τους καταναλωτές παραγωγή ενέργειας», δήλωσε. «Η συνεργασία με την OECC μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση των εκπομπών και την αύξηση της βιωσιμότητας».

Διαβάστε ακόμη