Σημαντικό στρατηγικό έργο, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την ηλεκτρική διασύνδεση Great Sea Interconnector, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, με ανάρτησή του στο LinkedIn.

Η ανάρτηση του κ. Μανουσάκη στο LinkedIn

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του έργου Great Sea Interconnector. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις και των δύο χωρών για την υποστήριξή τους. Αυτή η μνημειώδης πρωτοβουλία, που υλοποιείται από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), δεν είναι μόνο ένα στρατηγικό έργο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Great Sea Interconnector θα συνδέσει για πρώτη φορά την Κύπρο με το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, επιταχύνοντας την ενεργειακή της μετάβαση και παρέχοντας σημαντικά οφέλη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Ενισχύει επίσης τον ρόλο της Ελλάδας ως βασικού ενεργειακού κόμβου, διευκολύνοντας τη διασυνοριακή μεταφορά καθαρής ενέργειας.

Η συμφωνία αυτή αναδεικνύει την αταλάντευτη πολιτική βούληση και τη συνεργασία μεταξύ των εθνών μας για την προώθηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη