Για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου (Great Sea Interconnector) συζήτησαν ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, κ. Έλι Κοέν (Eli Cohen) με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου, σύμφωνα με ανάρτηση του πρώτου στο X.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Έλι Κοέν στο X, σχολιάζοντας πως η ηλεκτρική διασύνδεση (Great Sea Interconnector) είναι η πρώτη ουσιαστική υλοποίηση της εξέχουσας ιδέας που έχουμε στο μυαλό μας περί συνδεσιμότητας και διαδρόμων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Η δημοσίευση του Έλι Κοέν στο Χ:

«Μίλησα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου».

«Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ. Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.

Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε ποικίλες ενεργειακές αγορές και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο».

Διαβάστε ακόμη