Η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Σεπτέμβρη θα ανέλθει στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα, περίπου αντίστοιχη του Αυγούστου, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση αν το θέμα της Ουκρανίας είναι μόνιμο, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές του ρεύματος διεθνώς.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις, ξεκαθάρισε ότι δεν αφορούν τις επιχειρήσεις και πως αν συνεχιστεί η άνοδος των τιμών ρεύματος στη χονδρική τότε σημαίνει ότι υπάρχει περιφερειακή κρίση, κι αν διαρκέσει πάνω από 3 μήνες θα μπορέσει να υπάρξει η ευρωπαϊκή παρέμβαση.

«Πέρσι δώσαμε περίπου 25 εκατ. τον μήνα τους τελευταίους μήνες, 25-40 ανάλογα το μήνα, συνολικά πάνω από 150 εκατ. για το 2023. Το 2024 θα πάμε γύρω στα 45 εκατ., που είναι και τα έσοδα που πήραμε», είπε ο υπουργός σχετικά με τα ποσά των επιδοτήσεων.

Σε ερώτηση για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα ο ίδιος τόνισε «είμαστε (ως χώρα) οι ακριανοί του συστήματος, δεν έχουμε διασυνδέσεις». Ως παράδειγμα, ο υπουργός έφερε την Κύπρο η οποία έχει διπλάσιες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα γιατί δεν είναι συνδεδεμένη.

Τέλος, για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας, ο υπουργός απάντησε πως τα αντιπλημμυρικά έργα των 3 δισ. προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις που αφορούν τα ενοίκια.

Σημειώνεται, ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις, αναμένονται, εκτός απροόπτου, για τις 12:00 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη