Με τη γενική διευθύντρια ενέργειας της Ε.Ε. Ditte Juul Joergensen θα έχει τηλεδιάσκεψη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του energygame.gr, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου κ. Γιώργος Παπαναστασίου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Κύπρο Great Sea Interconnector.

Την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή του οίκου αξιολόγησης που θα κρίνει τη μελέτη κόστους οφέλους για το έργο που παρέδωσε, πριν λίγες ημέρες, ο ΑΔΜΗΕ ως φορέας υλοποίησης του GSI. Εκτός από τη μελέτη κόστους -οφέλους θα αξιολογηθεί και το επιχειρηματικό πλάνο που θα κρίνει τη συμμετοχή της κυπριακής πλευράς στο μετοχικό σχήμα του έργου. Υπενθυμίζεται, πως η κυπριακή κυβέρνηση αρχικά είχε αποφασίσει να καταβάλει τα 100 εκατ. ευρώ ως επιδότηση.

Παράλληλα, αναμένονται οι αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου για το εάν η ανάκτηση δαπανών του έργου θα γίνει κατά την κατασκευαστική περίοδο. Ο ΑΔΜΗΕ έχει υποστηρίξει πως οι νέες ρυθμιστικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει ο διαχειριστής προκειμένου να ανάψει το «πράσινο» φως για το «Final Notice to Proceed» στην γαλλική Nexans για τη κατασκευή του καλωδιακού τμήματος της διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη