Ο όμιλος ΕΛΙΝΟΙΛ κάνει πιο έντονη την παρουσία του στη λιανική αγορά ενέργειας, αφού όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Αληγιζάκης έχει επιτύχει αύξηση πελατολογίου κατά 30% η οποία οφείλεται κυρίως στην χαμηλή τάση. «Είμαστε από τους φθηνότερους παρόχους ρεύματος στην αγορά, δεν πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις τιμές του Ιουλίου στα τιμολόγια ενέργειας, τους επόμενους μήνες θα ξέρουμε καλύτερα ποια θα είναι η εικόνα», σημείωσε.

Ωστόσο, ο κ. Αληγιζάκης έκανε λόγο για στρεβλώσεις και στην αγορά ενέργειας. Αυτό είναι απόρροια της αδυναμίας του κράτους να περιορίσει φαινόμενα ρευματοκλοπών, όπως είπε. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «το κράτος επειδή δεν μπορεί να βρει ποιοι κλέβουν ρεύμα και λόγω απωλειών δικτύου ζητά αναδρομικά (για το 2021 και το 2022), από τους παρόχους ενέργειας, χρήματα με τον ιδιαίτερα υψηλό συντελεστή κανονικοποίησης τα οποία πρέπει να μετακυλιστούν στους πελάτες. Εντωμεταξύ πολλοί από αυτούς έχουν αλλάξει πάροχο, για την Ελινόιλ το κόστος υπολογίζεται πέριξ των 400.000 – 500.000 ευρώ». Πάροχοι με μεγαλύτερο μερίδιο σίγουρα έρχονται αντιμέτωποι με μεγαλύτερα ποσά.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει ένα μικρό μερίδιο, αφού στρατηγική της εταιρείας ήταν να τοποθετηθεί και έπειτα να ακολουθήσει μία πιο επιθετική αναπτυξιακή πολιτική. Από τον Δεκέμβριο κατάφερε να αυξήσει τα μερίδια, γεγονός που αποτελεί στόχο της εταιρείας. Τα αποτελέσματα της εν λόγω αγοράς στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα είναι θετικά, αλλά δεν θα είναι τα αναμενόμενα σημείωσε η διοίκηση. «Τέλη του 2023 είχαμε 4.000 πελάτες, ενώ αρχές του 2024 διαθέτουμε σχεδόν 6.000 πελάτες στην λιανική αγορά ενέργειας. «Ο στόχος ήταν οι 10.000 πελάτες, αλλά είναι κάτι που μας προβληματίζει», ανέφερε ο κ. Αληγιζάκης.

Η στρατηγική της Ελινόιλ αποσκοπεί στην ανάπτυξη και αναμένουμε το 2025 να δημιουργηθεί μία νέα πηγή εσόδων από το διασυνοριακό εμπόριο (trading). «Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Διαβάστε ακόμη