Για τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και το υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για το χωροταξικό πλαίσιο στον τουρισμό μίλησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφερόμενος στις τιμές ρεύματος ζήτησε από τις επιχειρήσεις κάνουν υπομονή γιατί βρίσκεται προ των πυλών το δυναμικό τιμολόγιο.  Ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ πως οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι λογικές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αφού υπερδιπλασιάζεται η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον, ο υπουργός Ενέργειας αποσαφήνισε πως «το πράσινο τιμολόγιο, αντανακλά την αγορά, ενώ τα κυμαινόμενα τιμολόγια να ακολουθούν τις τιμές αυτής».

Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε επίσης στο νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μόλις χτες.

Με το εν λόγω ΕΧΠ για τον Τουρισμό, στόχος είναι ο προσδιορισμός μακροπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων, καθώς και στρατηγικών κατευθύνσεων σε εθνικό επίπεδο, για τη χωρική διάρθρωση του τομέα του τουρισμού, με όρους οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας και αειφορίας.

Διαβάστε ακόμη