Εντός του καλοκαιριού θα αποφασιστεί εάν θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου, για τη διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, η κυπριακή πλευρά, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 Κύπρου. Σημείωσε πως το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς, αναφέροντας πως η εταιρεία κατασκευής του καλωδίου έχει κατασκευάσει περίπου 60 χιλιόμετρα.

Η κυπριακή πλευρά αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης κόστους-οφέλους, ώστε να πάρει την τελική απόφαση για το εάν θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου. Η μελέτη θα εστιάζει στο κόστος και στο όφελος που θα έχει ο Κύπριος καταναλωτής. Στόχος όπως είπε ο κ. Παπαναστασίου είναι να υπάρχει απόφαση εντός καλοκαιριού.

Ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε, δε, πως τη μελέτη θα την έχει στα χέρια της η κυπριακή πλευρά μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η μελέτη κόστους-οφέλους θα πρέπει να μας δείξει τι σημαίνει η διασύνδεση για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που θα διοχετεύεται στην Κύπρο» πρόσθεσε ο κ. Παπαναστασίου. Υπενθυμίζεται, πως με απόφαση του 2017, η οποία επιβεβαιώθηκε πριν ένα χρόνο προβλεπόταν πως το έργο θα αποπληρωθεί κατά 63% από τους Κύπριους καταναλωτές και κατά 37% από τους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη