Μια μεγάλη διακοπή ρεύματος προκάλεσε μπλακ άουτ, εν μέσω μεγάλου καύσωνα την Παρασκευή, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε τμήματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της Αλβανίας, σύμφωνα με το BalknaInsight.

Διακοπές στις καθημερινές υπηρεσίες αναφέρθηκαν και στις τέσσερις χώρες. Οι ανταποκριτές και τα γραφεία του BIRN στην πρωτεύουσα της Βοσνίας Σαράγεβο, την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα και την πόλη Όσιγιεκ στην Κροατία ανέφεραν ότι το ηλεκτρικό τους ρεύμα είχε διακοπεί.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε από το Μαυροβούνιο και στη συνέχεια έπληξε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τμήματα της Κροατίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δαλματίας, και τη βόρεια Αλβανία.

«Είμαστε σε επαφή με συναδέλφους από άλλες εταιρείες. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε τέσσερις χώρες, στο μεγαλύτερο μέρος της Βοσνίας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου. Το πρόβλημα είναι με το φορητό σύστημα 400 kv», δήλωσε η Δημόσια Ηλεκτρική Εταιρεία της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία στην τηλεόραση N1.

Οι αρχές και των τεσσάρων χωρών δήλωσαν ότι εργάζονται για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ανταποκριτής του BIRN στο Όσιγιεκ ανέφερε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε ορισμένες μεγάλες πόλεις της Κροατίας μετά από μερικές ώρες.

Ο Ιβάν Ασάνοβιτς, εκτελεστικός διευθυντής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι η αιτία της διακοπής ρεύματος δεν είναι ακόμη γνωστή.

«Το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μαυροβουνίου, CGES, σε συνεργασία με συναδέλφους από τη γύρω περιοχή, εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος και τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού όλων των καταναλωτών στο Μαυροβούνιο», δήλωσε ο Asanovic στην εφημερίδα Vijesti του Μαυροβουνίου.
Η περιοχή βιώνει ένα μεγάλο κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές φτάνουν τους 40 βαθμούς. Τα μέσα ενημέρωσης υπέθεσαν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε ακόμη