Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη σκιά των ανατιμήσεων στα τιμολόγια ρεύματος. Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης μέχρι τέλος του χρόνου θα έρθει το διζωνικό τιμολόγιο για όσους έχουν νυχτερινό τιμολόγιο, εκτιμώντας ότι όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να έχουν το φθηνότερο ρεύμα το Σαββατοκύριακο ή και τις μεσημβρινές ώρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης το φθινόπωρο θα έρθει το πορτοκαλί τιμολόγιο σε όσους έχουν έξυπνους μετρητές και σημείωσε πως ήδη το 45% της ζήτησης -κατά κύριο λόγο- επιχειρήσεις καλύπτεται από έξυπνους μετρητές.

Αναφερόμενος, στις αυξήσεις στις τιμές της χονδρικής ανέφερε πως οι τιμές του αερίου «τσίμπησαν» για δύο λόγους, αφενός γιατί υπήρχε η παύση κάποιων πυρηνικών εργοστασίων στην Γαλλία και ταυτόχρονα υπήρξε ζημιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου στην Νορβηγία. «Οι καταναλωτές πρέπει να παρακολουθούν τις τιμές ανάλογα με το δικό τους ενεργειακό προφίλ» ήταν η προτροπή του υπουργού ενέργειας. Πρόσθεσε δε, πως κάποιος που έχει μικρές καταναλώσεις μπορεί να πάει σε κάποιο «μπλε» τιμολόγιο εξάμηνης διάρκειας που μπορεί να βρει και κάτω από 10 λεπτά ή 12μηνης διάρκειας με 12 λεπτά.

Πάντως στο υπουργείο Ενέργειας δεν προβλέπουν μεγάλα «σκαμπανεβάσματα» στις τιμές του αερίου.

Διαβάστε ακόμη