Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου που παρακολούθησε με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στο αμφιθέατρο της ΟΤΕ ACADEMY, η Ημερίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) με θέμα τις νέες λειτουργίες του Ηλεκτρονικού Μητρώου ΑΠΕ.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη νέα έκδοση του Ηλεκτρονικού Μητρώου ΑΠΕ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΑΠΕ και Αποθήκευσης της ΡΑΑΕΥ, Ιωάννης Χαραλαμπίδης καθώς, όπως είπε, «το σύστημα βοήθησε πάρα πολύ για την άμεση και γρήγορη έκδοση Βεβαιώσεων Παραγωγής διότι από το 2020 υπήρχε τσουνάμι αιτήσεων». Πρόσθεσε πως συνολικά από το 2020 έως σήμερα έχουν υποβληθεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο 6.000 αιτήσεις και σημείωσε πως ίδιος αριθμός έχει υποβληθεί σε αιτήσεις τροποποίησης. Ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.500 ενεργές άδειες και έχουν υποστεί τουλάχιστον δύο τροποποιήσεις». Κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε στο ευχάριστο σημείο να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί ο βασικός προγραμματισμός για την υποβολή των αιτήσεων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο».

Την περιγραφή και την ανάλυση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων τροποποίησης εντός και εκτός κύκλου στο Ηλεκτρονικό Μητρώο έκανε η Ματίνα Λαμπράκη, στέλεχος Διεύθυνσης ΑΠΕ και Αποθήκευσης της ΡΑΑΕΥ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας GET που υποστηρίζει το Μητρώο Αδειοδότησης ΑΠΕ της Αρχής, Θεόδωρος Βάκκας παρείχε εξειδικευμένη τεχνική ανάλυση της διαδικασίας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό οι οποίες απαντήθηκαν λεπτομερώς από τους ομιλητές της Ημερίδας.

Η νέα έκδοση του Ηλεκτρονικού Μητρώου ΑΠΕ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο.

Την Ημερίδα συντόνισε ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Δ/ντης Γραφείου Επικοινωνίας ΡΑΑΕΥ.

Διαβάστε ακόμη