Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική μηνιαία καταμέτρηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι «πρόκειται για δύσκολη εργασία», η οποία «τρέχει» αυτή την περίοδο. Το ζήτημα της μηνιαίας καταμέτρησης αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΕΝ, καθώς εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στη δραστική μείωση των ρευματοκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά σταδιακά την καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση η οποία και θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να διασφαλίσουν ότι το τεχνικό προσωπικό του Διαχειριστή και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιρειών θα έχει πρόσβαση στο χώρο των μετρητών του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης από τον μετρητή και στη συνέχεια να χορηγηθεί στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιλέξει ο πελάτης, για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο, με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000
  • Εναλλακτικά, μπορούν να καταχωρίσουν την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8
  • Μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο.