Η Linxon σηματοδοτεί την πιστοποιημένη ανάληψη της επέκτασης του υποσταθμού AIS 400 kV Bicker Fen, μέρος της θέσης σε λειτουργία του Viking Link 1400MW μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας.

Η ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) συνδέει το Bicker Fen στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Revsing στη νότια Γιουτλάνδη της Δανίας και επιτρέπει για πρώτη φορά τον διαμοιρασμό της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το renews.biz.

Το Viking Link και οι υποσταθμοί του θα επιτρέψουν τόσο στη Βρετανία όσο και στη Δανία αυξημένη πρόσβαση σε καθαρή, πράσινη ενέργεια και θα βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια και για τις δύο χώρες.

Απαιτώντας έναν σταθμό μετατροπέα και έναν υποσταθμό σε κάθε χώρα, η Linxon διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην παράδοση της επέκτασης του υποσταθμού εναλλασσόμενου ρεύματος 400 kV Bicker Fen της National Grid Electricity Transmission στο Lincolnshire του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περνώντας από βρετανικά, ολλανδικά, γερμανικά και δανέζικα ύδατα, η Viking Link είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της βρετανικής National Grid και του δανέζικου διαχειριστή συστήματος Energinet.

Η σύνδεση εκτείνεται σε μήκος 765 χλμ. μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο σύμβασης που ανατέθηκε στα τέλη του 2020, η Linxon παρείχε τη λύση EPC για την επέκταση των διπλών γραμμών μεταφοράς, του συζεύκτη λεωφορείων και των δύο θυρίδων χρηστών (διασυνδετήριων γραμμών).

«Το Viking Link προσφέρει ένα ευρύτερο ενεργειακό μείγμα, μια πιο βιώσιμη προσέγγιση για τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες και τελικά χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές σε περιόδους αιχμής της κατανάλωσης», δήλωσε ο Stefan Reisacher, διευθύνων σύμβουλος της Linxon.

«Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την National Grid σε ένα έργο που επιτρέπει στην Linxon να αναδείξει την τεχνογνωσία της στη μεταφορά ενέργειας».

Τον Απρίλιο του 2024, η Linxon ξεκινά τις εργασίες στον υποσταθμό Messaure στο Jokkmokk, που συνδέει τη βόρεια Σουηδία με τη Φινλανδία μέσω της γραμμής Aurora Line, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025.