Σε ελεύθερη πτώση είναι η τιμή του ρεύματος στη χονδρική αγορά, καθώς σήμερα Πέμπτη είναι μειωμένη κατά 22% στα 54,20 ευρώ η μεγαβατώρα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 76,24 ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους στα 87,55 ευρώ, έναντι 102 ευρώ τον Δεκέμβριο. Τον Ιανουάριο, η χονδρική τιμή υποχώρησε κατά 9% έναντι του Δεκεμβρίου και κατά 52% έναντι του Ιανουαρίου 2023.

Η μεγάλη πτώση στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου, με το TTF να διαπραγματεύεται πλέον στα 25 ευρώ/θερμική μεγαβατώρα, καθώς και η αυξημένη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) έχουν οδηγήσει στη ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά.

Η βουτιά στη χονδρική αγορά θα οδηγήσει και στην πτώση των τιμών στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μεγάλη πτώση των τιμών προσφέρει την ευκαιρία στους προμηθευτές να αγοράσουν σε ελκυστικά επίπεδα ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας στην προθεσμιακή αγορά και με τη σειρά τους να μετακυλήσουν το χαμηλότερο κόστος ακόμα και στα σταθερά τιμολόγια.

Εφόσον δε, επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ορισμένων αναλυτών για πτώση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες κοντά στην περιοχή 15 ευρώ, τότε οι τιμές του ρεύματος στη χονδρική αγορά θα υποχωρήσουν προς τα 40 ευρώ/μεγαβατώρα.