Με μεγάλη προσοχή και ανησυχία διάβασε η αγορά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με την οποία υπήρξε δολιοφθορά σε ειδικό μηχάνημα του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης. Η ανησυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη με την αναφορά του ΑΔΜΗΕ περί σκόπιμης ενέργειας ώστε να καθυστερήσει το έργο. Δεν ήταν δηλαδή, κατά τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, τα γνωστά κυκλώματα που «ανακυκλώνουν» καλώδια και άλλον εξοπλισμό και έχουν ρημάξει την Ελλάδα ανενόχλητα! Αντίθετα, κάποιοι επιχείρησαν και έκοψαν καλώδια και προσπάθησαν να προκαλέσουν ζημιές σε ειδικό μηχάνημα.

Θα ήταν, πάντως, σκόπιμο, με αφορμή την δολιοφθορά να ενημερώσει ο ΑΔΜΗΕ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συγκεκριμένη εργολαβία μέχρι σήμερα. Και για να μην εκπλαγούμε αρνητικά στο “και πέντε”, όπως συνέβη με τη γνωστή διαμάχη του διαχειριστή με μοναστήρι των Καλαβρύτων που τίναξε στον αέρα το χρονοδιάγραμμα του λεγόμενου Δυτικού Διαδρόμου, στον ΑΔΜΗΕ πρέπει να μιλήσουν ειλικρινά. Υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν στα έργα του χερσαίου δικτύου; Γιατί αντιδρούν; Θέλουν αντισταθμιστικά και ποια; Συζητάει κάποιος μαζί τους;

Τώρα για το αν είναι ή όχι τυχαίο πως σχεδόν ταυτόχρονα με το κρούσμα στην Κρήτη υπήρξε (για άλλη μια φορά, τέταρτη!) δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας θα το βλέπουν ήδη οι αρμόδιες αρχές.