Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Μεταφορών, δήλωσε στον Talk Radio 98.9 η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, διαβεβαιώνοντας πως παρά τις καθυστερήσεις στο διαγωνισμό θα ενταχθούν στο στόλο τα επιπλέον 100 λεωφορεία νέας τεχνολογίας.

Αναφορικά με το διαγωνισμό, κατά τον οποίο κρίθηκε αρνητικά η κινεζική εταιρεία, η κ. Αλεξοπούλου διευκρίνισε πως η αρμόδια επιτροπή έκρινε πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές με αποτέλεσμα, να εξαιρεθεί από τη διαδικασία. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως τα 100 αυτά λεωφορεία θα ενταχθούν στο νέο διαγωνισμό που τρέχει και αφορά σε 650, τα οποία τελικά θα είναι 750, για τον οποίο τόνισε πως πρόκειται για διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό.

250 λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως τον Απρίλιο

«Είναι σημαντικό μέχρι το 2026 να έχουμε στους δρόμους 1.300 αντιρρυπαντικά ηλεκτρικά λεωφορεία» δήλωσε η υφυπουργός Μεταφορών και υπογράμμισε πως αναμένεται τον Απρίλιο του 2024, να έχουν βγει στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη 250 λεωφορεία.

Εν τω μεταξύ απαντώντας για δημοσιεύματα που θέλουν τα ΜΜΜ να είναι «αφιλόξενα» για τα άτομα με αναπηρία, επανέλαβε πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχουν ως ύψιστη σημασία την προσβασιμότητα των πολιτών με κινητικά προβλήματα και άλλες αναπηρίες και για αυτό άλλωστε η συνεργασία με τον κ. Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ είναι συνεχής και εξαιρετική. Επιπλέον όπως είπε με τεράστια προσπάθεια από την πλευρά του ενσωματώθηκε το άρθρο 10 του ευρωπαϊκού κανονισμού και στον εθνικό κανονισμό για την ισότητα των πολιτών στην προσβασιμότητα στα μέσα μεταφοράς.

Παραδέχτηκε πάντως πως σε ορισμένα διεθνή μέσα μεταφοράς, ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα προσβασιμότητας και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει το υπουργείο ώστε να μπορεί να μετακινηθεί ακόμα και δωρεάν ο πολίτης.