Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καταγράφουν υψηλό σχεδόν 11 μηνών, λόγω της αυξημένης ζήτησης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και των εντεινόμενων ανησυχιών για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο αυξήθηκαν 1,59% στα 42,82 ευρώ ανά μεγαβατώρα, πλησιάζοντας το υψηλότερο επίπεδό τους από την 1η Δεκεμβρίου.

Οι προβλέψεις για χαμηλότερες ταχύτητες ανέμου την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενισχύσουν τη χρήση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, ενώ η ομίχλη θα μπορούσε να μειώσει την ηλιακή ενέργεια και να αυξήσει τη ζήτηση θέρμανσης, αναφέρει η ιστοσελίδα. tradingeconomics

Η ευρωπαϊκή προσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου υστερεί σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που εγείρει ανησυχίες ότι η υψηλότερη ζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες αποσύρσεις από τις αποθήκες φυσικού αερίου, οι οποίες επί του παρόντος είναι γεμάτες κατά 95,31%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ιδίως τον κίνδυνο διακοπής του εφοδιασμού μέσω του ζωτικού Στενού του Ορμούζ. Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις κρατούν τις αγορές σε εγρήγορση, με τους επενδυτές να αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Διαβάστε ακόμη