Η Cheniere Energy αναμένει ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Κίνα θα αυξηθεί σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) έως το 2040 από 400 bcm σήμερα, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας στο συνέδριο Asia Gas Markets την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου στην Κίνα, σε απόλυτους όρους, οφείλεται ουσιαστικά στη ζήτηση ενέργειας, σε πολιτικές όπως η στροφή από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο, καθώς και στην τεράστια δημιουργία υποδομών», δήλωσε ο Yingying Zhou, διευθυντής προέλευσης LNG στην Cheniere.

Η Κίνα θα γίνει πολύ σύντομα η πρώτη αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου 100 εκατομμυρίων τόνων στον κόσμο, με το υγροποιημένο φυσικό αέριο να αντιπροσωπεύει περίπου το 25%-30% του συνολικού μείγματος ζήτησης φυσικού αερίου της Κίνας, πρόσθεσε ο Zhou.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Εισήγαγε 71,19 εκατομμύρια τόνους LNG πέρυσι, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της χώρας.

Η Cheniere Energy

Η Cheniere Energy, Inc. είναι αμερικανική εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με έδρα το Χιούστον του Τέξας. Τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που εξάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη