Το επόμενο κύμα προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα τεθεί σε λειτουργία από το 2027, αργότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για το 2025, λόγω καθυστερήσεων στα έργα, δήλωσε την Τρίτη ο ανώτερος αντιπρόεδρος της TotalEnergies για το LNG, Gregory Joffroy, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters.

«Όσον αφορά τις μεσοπρόθεσμες (προοπτικές), βλέπουμε ότι ορισμένα έργα LNG που επρόκειτο να τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες έχουν καθυστερήσει. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα επηρεάσει τα ισοζύγια φυσικού αερίου και τις προμήθειες», δήλωσε ο Joffroy στο συνέδριο Asia Gas Markets.

«Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, είναι σαφές ότι θα έχουμε ένα νέο κύμα προσφοράς από το 2027 (έως) το 2030».

Η ζήτηση LNG θα είναι υψηλότερη το 2035

Στις ΗΠΑ, η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, ο πληθωρισμός από την έντονη αύξηση των μισθών και οι ελλείψεις εξοπλισμού έχουν ασκήσει πίεση στους προγραμματιστές LNG και έχουν καθυστερήσει ορισμένα έργα εκεί, ενώ η παύση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο στις εγκρίσεις νέων έργων εξαγωγής LNG έχει επίσης δημιουργήσει αβεβαιότητα.

Ο Joffroy δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση LNG θα είναι υψηλότερη το 2035 από τα σημερινά επίπεδα κατανάλωσης, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που εξακολουθούν να καταναλώνουν άνθρακα θα στραφούν στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο και με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι άνθρωποι χρειάζονται μια λύση για την επίλυση των προβλημάτων διαλείψεων και το φυσικό αέριο είναι μια τέλεια λύση».

Διαβάστε ακόμη