Ο ΔΕΣΦΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο καθορίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται οι ευκαιρίες που προσφέρει το νεοσύστατο Τεχνικό Κέντρο Εκπαίδευσης του ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με ανάρτηση του ΔΕΣΦΑ στο LinkedIn, η συμφωνία επικεντρώνεται στην προώθηση κοινών ερευνητικών πρωτοβουλιών στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της ανάπτυξης βιώσιμων δικτύων, προάγοντας την καινοτομία στη διαχείριση δικτύων φυσικού αερίου και την υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων. Επιπλέον, περιλαμβάνει εκπαιδευτικές συνεργασίες, όπως κοινά προγράμματα, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διαχείριση Δικτύων Φυσικού Αερίου. Επισημαίνεται, επίσης, πως τη συμφωνία υπέγραψε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθηγητή Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

Τι δήλωσε η CEO του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι

Σε δηλώσεις της, η Μαρία Ρίτα Γκάλι ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επικυρώνουμε τη συνεργασία μας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το παλαιότερο και μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Ελλάδας στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης. Ως εταιρεία με ισχυρή τεχνική βάση, πιστεύουμε ότι η στενή συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το ΕΜΠ, και η ακαδημαϊκή κοινότητα γενικότερα, είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων της απαλλαγής από τον άνθρακα στον τομέα της ενέργειας. Η έρευνα και η ανάπτυξη στην ενεργειακή μετάβαση βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας, και αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να συνδυάσουμε την ακαδημαϊκή αριστεία με την πρακτική εκπαίδευση και την καινοτομία για να επιταχύνουμε τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, μπορούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη γενιά επαγγελματιών, εξοπλίζοντάς τους με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο. Ανυπομονούμε να μετατρέψουμε αυτή τη συμφωνία σε απτές δράσεις που θα προωθήσουν αυτές τις προσπάθειες».

Με το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΣΦΑ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου προωθείται η διασύνδεση του ακαδημαϊκού κλάδου με την αγορά, η οποία είναι απαραίτητη για την οικονομική πρόοδο της χώρας. Επιπλέον, ενισχύεται η ελληνική πράσινη μετάβαση, προάγοντας ταυτόχρονα την καινοτομία και την ανάπτυξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη