Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αμερικανικός εξαγωγέας φυσικού αερίου Venture Global LNG του είπε ότι δεν αναμένει φορτία συμβολαίου από την εξαγωγική του εγκατάσταση στη Λουιζιάνα μέχρι τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters.

Η Edison συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Shell, η BP και η Repsol, που έχουν καταθέσει υποθέσεις διαιτησίας συμβολαίων κατά της Venture Global για την αποτυχία της να παραδώσει φορτία συμβολαίων, περισσότερα από δύο χρόνια αφότου άρχισε να εξάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου Calcasieu Pass.

Η Edison τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε 20ετές συμβόλαιο για την παραλαβή υγροποιημένου φυσικού αερίου από το έργο, αλλά δεν έχει παραλάβει κανένα από τα φορτία. Η Venture Global έχει πουλήσει φορτία από το έργο σε άλλους από τον Μάρτιο του 2022, δήλωσε.

Ο εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Άρλινγκτον, Βιρτζίνια, δήλωσε ότι η μονάδα δεν έχει επιτύχει πλήρη εμπορική λειτουργία λόγω τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με ένα ελαττωματικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Η Edison ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Venture Global ότι τα πρώτα φορτία στο πλαίσιο του συμβολαίου της δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από τον Απρίλιο του 2025 το νωρίτερο, ανέφερε η Edison σε δελτίο Τύπου τη Δευτέρα.

Η Venture δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Η εγκατάσταση στη Λουιζιάνα έχει παράγει, εξάγει και πωλήσει 355 φορτία στην αγορά spot με υψηλότερες τιμές και έχει δημιουργήσει έσοδα άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η Edison.

Διαβάστε ακόμη