Η ELPEDISON έλαβε έγκριση για την τοποθέτηση και δεύτερου πλοίου στο σχεδιαζόμενο τερματικό LNG της, στη Θεσσαλονίκη, από τη ΡΑΑΕΥ.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη απόφαση, η Ρυθμιστική Αρχή «αξιολογεί θετικά την σκοπούμενη μεταβολή της γεωγραφικής περιοχής εγκατάστασης και των τεχνικών χαρακτηριστικών της αδειοδοτημένης υποδομής ΑΣΦΑ «THESSALONIKI FSRU», όπως υποβλήθηκαν στο υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΑΕΥ Ι347378/10.03.2023 αίτημα της εταιρείας ELPEDISON Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, η Elpedison αιτήθηκε τις εξής μεταβολές:

  1. Εγκατάσταση σε νέα θέση, η οποία βρίσκεται περί τα 150 μέτρα δυτικά από την αρχική θέση
  2. Προσθήκη δεύτερου πλοίου FSU στον Πλωτό Τερματικό Σταθμό ΥΦΑ. Συγκεκριμένα η υποδομή θα αποτελείται από ένα FSRU και ένα FSU, τα οποία θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένα σε αγκυροβόλιο νησίδων επί πασσάλων με κεντρική πλατφόρμα (breasting and mooring dolphins with central platform). Η κεντρική πλατφόρμα θα φιλοξενεί τον εξοπλισμό μεταφοράς ΥΦΑ από το ένα πλοίο στο άλλο, τις συνδέσεις μεταξύ του αεριοποιητή του FSRU και του υποθαλάσσιου αγωγού, καθώς και άλλες απαραίτητες εγκαταστάσεις.
  3. Αλλαγή της όδευσης του υποθαλάσσιου αγωγού, μήκους περίπου 4,5km, με βάση τα στοιχεία της γεωφυσικής και βυθομετρικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία, ώστε να αποφεύγονται διασταυρώσεις με άλλους αγωγούς και άλλα εμπόδια.

Διαβάστε ακόμη