Τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΑΕΥ, υπήρχαν 19 ενεργοί προμηθευτές, με τη ΖΕΝΙΘ να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά με ποσοστό 44,67%, στο σύνολο των δικτύων διανομής της ENAON EDA. Ακολουθεί η Φυσικό Αέριο ΕΕΕ, με μερίδιο αγοράς 27,57%. Η Protergia έχει το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο μερίδιο με ποσοστό 5,98%.

Στην Αττική το μεγαλύτερο ποσοστό των σημείων παράδοσης (70,67%) και κατανάλωσης (52,83%) κατέχει η Φυσικό αέριο, ενώ στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία η εταιρεία ΖΕΝΙΘ, με ποσοστό 65,10% και συνολική κατανάλωση στις 66.846 MWh (40,21%).

Στα δίκτυα στη Λοιπή Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία Θράκη και Πελοπόννησος), η αγορά μοιράζεται σε περισσότερους Προμηθευτές. Το μεγαλύτερο μερίδιο (26,70%) στην αγορά βάσει πλήθους σημείων παράδοσης κατέχει η ΔΕΗ και ακολουθούν η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και η ΖΕΝΙΘ. Τέλος, στα Δίκτυα της HENGAS συμμετέχουν έντεκα πλέον Προμηθευτές με την Εφα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να συνεχίζει να εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πελατών και να ακολουθεί η Φυσικό Αέριο.

Οι Προμηθευτές Τελευταίου Καταφυγίου Φυσικού Αερίου αποτελούνται από εκείνους με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ανά γεωγραφική περιοχή (ΔΕΗ, ΖΕΝΙΘ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, Εφα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ).

Διαβάστε ακόμη