Το ζήτημα του Kάθετου Διαδρόμου, του υδρογόνου και της ασφάλειας εφοδιασμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του CESEC (Διασύνδεση στη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη/Central East South East Connectivity). Το CESEC που μετράει ήδη 10 χρόνια ζωής εργάζεται για να επιταχύνει την ολοκλήρωση της αγοράς, την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενσωμάτωση υδρογόνου και βιομεθανίου στα δίκτυα της περιοχής.

Η χθεσινή συνάντηση εστίασε στην προετοιμασία των εργασιών για την επόμενη σύσκεψη (σε υπουργικό επίπεδο), που θα γίνει τον επόμενο μήνα, στη Βουδαπέστη. Ως γνωστό, το ενδιαφέρον στρέφεται στη διαμόρφωση της στρατηγικής σε ό,τι έχει να κάνει με τον στόχο της απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Στο πλαίσιο αυτό εκφράστηκε ενδιαφέρον για ακόμα μια φορά για τον Κάθετο Διάδρομο. Τα έργα που αφορούν τον Κάθετο Διάδρομο προχωρούν, κάποια εκ των οποίων είναι στο στάδιο της επενδυτικής απόφασης. Στόχος των εννέα συμμετεχόντων στο έργο, να αναζητηθούν και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Την ίδια ώρα, εξελίξεις αναμένονται και στο κομμάτι του υδρογόνου. Να σημειωθεί πως μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις του ΔΕΣΦΑ με τους διαχειριστές της Γερμανίας, αλλά και με το υπουργείο Ενέργειας της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη