Κοινή προσπάθεια πραγματοποιείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Chevron ώστε να βρεθεί μια συναινετική διευθέτηση, η οποία να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη». Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για τη διεξαγωγή συζητήσεων τους επόμενους τέσσερις μήνες, προκειμένου να βρουν μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου, και ο Αντιπρόεδρος της Chevron για θέματα διεθνούς έρευνας και παραγωγής, Frank Cassulo, πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συναντήσεις αυτή τη βδομάδα, στη Λευκωσία, σε σχέση με το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Αναλυτικά, ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας,Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε τα εξής: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Chevron έχουν συμφωνήσει για τη διεξαγωγή συζητήσεων τους επόμενους τέσσερις μήνες, προκειμένου να αναζητηθεί μια συναινετική διευθέτηση που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Η Κυβέρνησή μας επικεντρώνεται στην προώθηση έργων ωφέλιμων για τη χώρα, ενώ πρωταρχικής σημασίας παραμένουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Frank Cassulo, Αντιπρόεδρος της Chevron ανέφερε: «Εκτιμούμε τις παραγωγικές επαφές με την Κυβέρνηση της Κύπρου και προσβλέπουμε στην προώθηση της ανάπτυξης του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’. Η συμφωνία, στην οποία καταλήξαμε, αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι είναι απαραίτητο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ευθυγραμμιστούν γύρω από έναν κοινό στόχο και πορεία, για να πετύχει ένα πολύπλοκο ενεργειακό έργο όπως το ‘Αφροδίτη’».

Υπενθυμίζουμε πως η Chevron Cyprus Limited κατέχει ποσοστό 35% στο «Αφροδίτη» και είναι διαχειρίστρια εταιρεία του κοιτάσματος, με εταίρους την BG Cyprus Limited (Shell) στο 35% και την NewMed Energy στο 30%.

Διαβάστε επίσης