Η Βουλγαρία πέτυχε τον ετήσιο στόχο πλήρωσης της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου που διατηρεί στο Τσίρεν (Chiren) καθώς η πολύ σημαντική υποδομή για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της γειτονικής χώρας είναι γεμάτη κατά 90,24%. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου της Βουλγαρίας Bulgartransgaz, αυτό σημαίνει ότι για δεύτερο συνεχόμενο έτος η Βουλγαρία πληροί την υποχρέωση που απορρέει από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου κατά 90% πριν από τη 1η Νοεμβρίου, ενόψει της έναρξης της περιόδου θέρμανσης.

Η περίοδος έγχυσης φυσικού αερίου στην αποθήκη του Τσίρεν θα συνεχιστεί έως τις 41 Οκτωβρίου και το ποσοστό πλήρωσης αναμένεται να ξεπεράσει το 90%, στη βάση της δεσμευμένης παραγωγικής δυναμικότητας της υποδομής. Αυτή τη στιγμή 12 εταιρείες συνολικά, 7 βουλγαρικές και 5 ξένες αποθηκεύουν φυσικό αέριο στο Τσίρεν. Το ποσοστό πλήρωσης της αποθήκης και τα προπαρασκευατικά μέτρα που έχουν ληφθεί για το φθινόπωρο και το χειμώνα εγγυώνται την ετοιμότητα και την ασφάλεια της προμήθειας φυσικού αερίου, υπογραμμίζει η Bulgartransgaz.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Bulgartransgaz και ο Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσαν κοινή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιολόγηση της αγοράς υδρογόνου σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Διαβάστε ακόμη