Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του project δημιουργίας Τερματικού Σταθμού Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης LNG (FSRU) στο λιμάνι του Βόλου «Αργώ FSRU» διατυπώνουν στελέχη του φορέα υλοποίησης Mediterranean Gas. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου (από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ) που αποτελεί κρίσιμο ορόσημο για την ωρίμανσή του και απαραίτητος όρος για την εξεταζόμενη είσοδο άλλων εταίρων -κυρίως από το εξωτερικό- στο έργο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΡΑΑΕΥ ενέκρινε τη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της Mediterranean Gas (από VAPIANDO LIMITED 50,3%, GOLDENPORT MARINE (CYPRUS) LIMITED 49,7% σε GOLDENPORT MARINE (CYPRUS) LIMITED 100%), ενώ εγκρίθηκε η αλλαγή θέσης για τον πλωτό σταθμό από την είσοδο του Λιμένος Βόλου πλησίον της ακτής στην περιοχή «Πευκάκια» σε σταθερό σημείο πλησίον της ακτής στην περιοχή «ΚΡΙΘΑΡΙΑ».

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση για το project -για το οποίο έχουν εκφραστεί πολύ έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία στο Βόλο-, ο υπουργός ΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της σε LNG, μέσω της Ρεβυθούσας και του σταθμού της Αλεξανδρούπολης. Συνεπώς δεν αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Αφορά ενδεχομένως, ενδιαφέροντα τροφοδοσίας εκτός χώρας. Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτή επένδυση δεν έχει προοπτικές υλοποίησης σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής βιωσιμότητας στη φάση αυτή».

Διαβάστε ακόμη