Η Boyanna Achovski, γενική γραμματέας του Gas Infrastructure Europe, μιλώντας στο «The Fourth Thessaloniki Metropolitan Summit», που διοργανώνουν ο Economist και το powergame.gr στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη στην Ευρώπη για καινούργια projects τερματικών σταθμών LNG. Αυτό που θα πρέπει να διασφαλισθεί είναι η ολοκλήρωση των έργων, τα οποία βρίσκονται υπό ανάπτυξη αυτή τη στιγμή.

Συνεχίζοντας, η Achovski ανέφερε πως προς το παρόν οι τερματικοί σταθμοί LNG στην Ευρώπη εισάγουν το 40% του αερίου που χρησιμοποιεί, ενώ στόχος είναι μέσα από τα έργα που θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 70%. Η Achovski στάθηκε στη σημασία της πολιτικής βούλησης για την υλοποίηση των έργων, αναφερόμενη στο παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία διαθέτει ήδη τέσσερα FSRUs, ενώ ετοιμάζει άλλα τρία. Επιπλέον, διαθέτει και δύο τερματικούς σταθμούς. Στην εξίσωση έβαλε και τα projects σε Ιταλία και Βαλτική, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του FSRU της Αλεξανδρούπολης, η οποία αναμένεται την 1η Οκτωβρίου.

Καταλήγοντας, η Boyanna Achovski δήλωσε πως με την ολοκλήρωση των νέων έργων, η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση σε αρκετή ενέργεια, ώστε να εξασφαλίζει την ενεργειακή της ασφάλεια και να καλύπτει τις ανάγκες της.

Διαβάστε ακόμη