Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο, καθώς η παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης εξαγωγικής εγκατάστασης της χώρας (Freeport LNG) αυξήθηκε μετά από διακοπή λειτουργίας και οι δραστηριότητες συντήρησης σε άλλες εγκαταστάσεις τερματίστηκαν, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της χρηματοπιστωτικής εταιρείας LSEG την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εξαγωγές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν σε 7,48 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (ΜΤ) τον Αύγουστο, από τους 6,69 ΜΤ τον Ιούλιο, που ήταν οι δεύτερες χαμηλότερες μηνιαίες εξαγωγές του έτους, όπως έδειξαν τα στοιχεία της LSEG.

Οι ΗΠΑ ήταν πέρυσι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

Τον Αύγουστο, το Freeport LNG λειτούργησε κατά περιόδους πάνω από την ονομαστική του δυναμικότητα, καθώς άρχισε να επωφελείται από τις εργασίες αποσυμπίεσης για την προσθήκη παραγωγής πέραν της δυναμικότητας του εργοστασίου των 15,3 MTPA μετά από διακοπή λειτουργίας τον Ιούλιο.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας του Τέξας ήταν εκτός λειτουργίας για ένα διάστημα τον περασμένο μήνα μετά από διακοπή λειτουργίας ενόψει του τυφώνα Beryl, ο οποίος έπληξε τις ακτές του Τέξας κοντά στο Freeport ως τυφώνας κατηγορίας 1 στις 8 Ιουλίου. Το εργοστάσιο παρέμεινε εκτός λειτουργίας για οκτώ ημέρες και επανήλθε σε λειτουργία σταδιακά.

Οι παραγωγοί υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ συνέχισαν να προτιμούν τις εξαγωγές προς την Ασία. Ένα κύμα καύσωνα οδηγούσε τις τιμές του ασιατικού LNG, ενώ μια καλά εφοδιασμένη Ευρώπη ασκούσε καθοδική πίεση στις τιμές στην ήπειρο, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Masanori Odaka, ανώτερος αναλυτής της Rystad Energy.

Τον Αύγουστο, 3,19 ΜΤ, ή λίγο κάτω από το 43%, προμηθεύτηκαν στην Ασία, ένα παρόμοιο ποσοστό αλλά ελαφρώς υψηλότερο σε σύγκριση με τους 2,9 ΜΤ που μεταφέρθηκαν τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων της LSEG.

Η Ευρώπη παρέμεινε ο δεύτερος προτιμώμενος προορισμός για τις αμερικανικές εξαγωγές, με 2,92 εκατ. τόνους, ή 39%, να πωλούνται στην ήπειρο, ξεπερνώντας το 36% που παραδόθηκε στην ήπειρο τον Ιούλιο.

Η Αίγυπτος, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα θερμό καλοκαίρι, εισήγαγε 0,7 ΜΤ από τις ΗΠΑ και η Ιορδανία εισήγαγε 0,08 ΜΤ του υπέρψυκτου αερίου τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική ήταν 1,08 ΜΤ, ή λίγο πάνω από το 14%. Το μερίδιο ήταν υψηλότερο από το 11% που πωλήθηκε στην περιοχή τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Υπήρχαν δύο φορτία που ήταν έξω για παραγγελίες με συνολικό όγκο 0,14 ΜΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Διαβάστε ακόμη