Η 1η Οκτωβρίου 2024 ορίζεται ως η επίσημη ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG (FSRU) Αλεξανδρούπολης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δοκιμών θέσης σε λειτουργία, σύμφωνα με ανάρτηση της Gastrade στο LinkedIn.

H Ανάρτηση της Gastrade στο LinkedIn

«Η Gastrade είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώθηκε για την 1η Οκτωβρίου 2024, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δοκιμών θέσης σε λειτουργία.

Η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός έργου με εξέχουσα ευρωπαϊκή, εθνική και τοπική σημασία.

Το Έργο θα ενισχύσει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας και θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου, στην ενεργειακή ασφάλεια και στη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Το Έργο θα υποστηρίξει επίσης την επέκταση και θα ενισχύσει την προοπτική της πρωτοβουλίας του Κάθετου Διαδρόμου.

Όλη η ομάδα της Gastrade είναι ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα την εμπορική λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης, που συμπίπτει με το νέο Έτος Φυσικού Αερίου».

Διαβάστε ακόμη