Βήμα απεμπλοκής από το αδιέξοδο στην ολοκλήρωση και λειτουργία του Τερματικού LNG στο Βασιλικό πραγματοποίησε η Κύπρος, καθώς η κρατική Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) δημοσίευσε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη Διαχειριστή Έργου (Project Manager) που θα κληθεί να ξετυλίξει το «κουβάρι» του έργου που έχει μείνει ημιτελές μετά την διάρρηξη των σχέσεων της ΕΤΥΦΑ με τον προηγούμενο ανάδοχο, την κινεζική εταιρεία CPP και την λύση της μεταξύ τους σύμβασης.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ο project manager θα αξιολογήσει τη σημερινή κατάσταση του έργου και τις υπολειπόμενες εργασίες στα διάφορα μέρη του. Θα δρομολογήσει σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και την ΕΤΥΦΑ τον απεγκλωβισμό του FSRU «Προμηθέας» από τη Σαγκάη και θα εργαστεί για την προκήρυξη προσφορών μεταξύ εργολάβων για την περάτωση των κατασκευών στην προβλήτα και τις χερσαίες υποδομές του τερματικού.

Ο διαγωνισμός τιτλοφορείται «Πρόταση Παροχής Υπηρεσιών Διαχείρισης Έργου για την ολοκλήρωση του Έργου Τερματικού Εισαγωγών LNG στην Περιοχή Βασιλικού». Ζητούνται από ενδιαφερόμενους υπηρεσίες αρχιτεκτονικής, κατασκευαστικών έργων, έργων πολιτικού μηχανικού και επίβλεψης. Ως καταληκτική προθεσμία κατάθεσης προσφορών ορίστηκε η 30η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη